Pers

Hier vind je een aantal hoge resolutie foto’s en logo’s die je kunt gebruiken voor publicaties of andere doeleinden. Voor meer informatie en interviewaanvragen kun je direct contact opnemen met Remko Vellenga. Stuur een mail naar remko@wispe.nl of bel met 06 245 14518.

 

Beschikbare beelden

Download onze logo’s in HR format
Download onze bierflessen in HR format
Download sfeerbeelden in HR format


Over de Wispe Brouwerij

De Wispe Brouwerij is opgericht in 2008 en gevestigd in Weesp en richt zich vooral op de regio’s Amsterdam en het Gooi. De Wispe bieren worden sinds 2020 gebrouwen in de neogotische Sint-Laurentiuskerk in het oude centrum van Weesp. De naamgever van de kerk is de patroonheilige van onder andere bierbrouwers.

De naam Wispe verwijst naar een middeleeuwse benaming voor Weesp. De brouwerij is opgericht door drie broers: Jerrit, Jitze en Remko Vellenga. Het eerste flesje Wispe bier werd op 4 juni 2009 door de toenmalige burgemeester van Weesp overhandigd aan de lokale horeca.

Als brouwerijhuurder brouwde Wispe haar bieren achtereenvolgens bij Brouwerij De Prael (2009), Brouwerij De Leckere (2010 – 2020) en Sallandse Landbier Brouwerij (2015 – 2020).

In 2017 werd begonnen met de verbouwing van de Sint-Laurentiuskerk tot brouwerij met proeflokaal. Op 14 februari 2020 werd de Wispe Brouwerij officieel geopend.

Book a Table