Meet the team | Linda en Marijke

12/05/2022 - leestijd 2 minuten

 

De twee zussen Linda en Marijke werken al sinds de opening van de Wispe Brouwerij in de Laurentiuskerk bij Wispe. Zij zijn vrijwel elke dag aanwezig!

Stel jullie zelf even voor

Mijn naam is Marijke de Boer, ik ben 39 jaar. Ik woon in Weesp en ik ben horecamanager bij Wispe. Mijn naam is Linda de Boer, ik ben 37 jaar. Ik woon ook in Weesp en ben salesmanager bij Wispe.

Hoe kwamen jullie terecht bij Wispe?

Marijke: Ik kwam bij Wispe via de krant. Er werd heel lang geschreven over de verbouwing van de Laurentiuskerk door Wispe en uiteindelijk zag ik een vacature op indeed dat ze iemand zochten. Zo ben ik hier terecht gekomen.

Linda: Ik ben bij Wispe terecht gekomen via mijn zus Marijke. Zij zocht iemand die af en toe kon helpen in de horeca. Tijdens de opening hielp ik ook mee. Eerst werkte ik alleen in het weekend in de horeca, na de eerste corona lockdown ben ik fulltime bij Wispe komen werken. Sinds kort heb ik de gedeeltelijke overstap gemaakt naar sales.

Wat vinden jullie hier het leukste?

Het contact met de gasten is het leukste. Elke dag heb je te maken met andere mensen, andere verhalen, andere gezichten. Je krijgt er echt een ‘dorpsgevoel’ van, hier in het stadje Weesp. Het is ook leuk wanneer we samen door het centrum lopen, dan worden we ook herkend als ‘de zusjes van Wispe’. Bij Wispe krijg je ook een familiegevoel. We werken in een heel prettig en fijn team, wat lang niet overal zo is. Hier bij Wispe zijn we gewoon één grote familie.

Hoe is het om in een kerk te werken?

Er is veel storytelling. Je hebt altijd wel een goed verhaal over de brouwerij en de kerk. We zitten hier op een unieke locatie en iedereen die hier komt heeft het over de bijzondere locatie. Er zijn veel vragen over de kerk. Normaal is het alleen horeca, maar hier vind je veel elementen in één: het bier, de jenever, de kerk, de geschiedenis van Weesp en natuurlijk Wispe zelf.  Veel mensen komen alleen al voor de locatie om foto’s van te maken. Aan ons wordt sowieso vaak gevraagd een foto te maken en dat doen we met plezier!

Wat maakt het Grand Café van Wispe aantrekkelijk voor de gasten?

De unieke ambiance temidden van de koperen brouwketels. Bij Wispe hebben we zoveel verschillende bieren op tap die hier zelf worden gebrouwen. Het bier staat centraal, waar het horecaconcept omheen draait. Naast het bier kun je hier ook eten. Samen met een goede cocktail- en wijnkaart vind je het totale plaatje bij Wispe.

Hoe is het om samen te werken met je zus?

Heel leuk. We zijn er in gegroeid, we hebben namelijk vaker samengewerkt in de horeca. Dat werkt goed, want met één blik naar elkaar weten we al genoeg. Buiten ons werk zien we elkaar ook vaak! We zijn eigenlijk bijna altijd samen.

Wat is jullie favoriete Wispe biertje?

We hebben dezelfde smaak als het op bier aankomt. We vinden de Wispe Wit en de NEIPA erg lekker.

Dank jullie wel Linda en Marijke en succes!

Wil je ook een leuke baan bij Wispe? Wijn zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s. Kijk voor al onze vacatures op www.wispe.nl/vacatures.