Hoe tap je een goed biertje?

06/10/2022 - 1 minuut leestijd

Hoe wordt een goed Wispe biertje getapt? Wat is de juiste manier om Wispe bier te tappen? In dit artikel vind je alle antwoorden!

STAPPEN OM BIER TE TAPPEN

We beginnen bij het spoelen van het glaswerk. Hoe kouder het spoelwater is hoe beter het is voor het eindresultaat van je glas bier.

Tap even laten lopen – Je moet het eerste beetje bier wat uit de kraan komt laten lopen. Dat is een fractie van een seconde. We willen geen bier verspillen uiteraard, maar het eerste bier uit de tapkraan kan tegenwerken bij je schuimkraag.

Kijk goed naar je schuim – Je trekt de kraan altijd naar je toe als je begint, je houdt het glas in een hoek van 45°. Als het bier begint te stromen in je glas let dan goed op, laat het bier langs de binnenkant van het glas stromen. Wanneer het schuim tot het bovenste gedeelte van het glas komt moet je het glas recht houden. Klap de kraan in een keer dicht, en haal het biertje meteen onder de tap vandaan anders wordt je mooie biertje verpest door druppels uit de kraan.

Afschuimen – Pak dan de afschuim spatel en let op het schuim, je moet namelijk met het schuim mee afschuimen en het liefst in één beweging. Doe dit meteen na het tappen terwijl het bier nog ‘aan het bij trekken’ is.

Nu heb je een goed gevuld Wispe bierglas mét een mooie schuimkraag. Wij zeggen … Proost!

Wil je de Wispe bieren proeven? Kom dan langs in het Wispe Grand Café, in een prachtige neogotische kerk in Weesp. Of bestel onze bieren eenvoudig online via onze webshop.

Book a Table